Cum am pășit în lumea cărților

Începuturile

Sunt mândră să spun că am naufragiat în lumea cărților pe o insulă împreună cu Robinson Crusoe. Lumea pe care Daniel Defoe a creat-o m-a convins că pot găsi într-o carte bună lumea pe care, în mod normal, nu o pot avea.245304945-5172542-700_700

Oare ce să mai citesc?

După ce am citit cartea lui Defoe nu știam absolut nimic despre ceea ce îmi place în materie de lectură. Așadar am hotărât să fac cercetări pe internet pentru a găsi titluri ce îmi surâd. Această încercare nu a dat niciun rezultat și mi-am pierdut speranța. Însă, la o oră de biologie, dădeam test, domnul profesor a venit cu o carte la oră din care a citit cât noi ne puneam neuronii în funcțiune. Fiind fix lângă catedră am reușit să ghicesc, cât de cât, numele cărții. Războinicul ViRing de Judson Roberts. 

După ce am ajuns acasă am deschis imediat leptopul și am căutat cartea. ”Niciun rezultat”. Ca mai apoi să îmi dau seama că, de fapt, numele este Războinicul ViKing. I-am spus mamei că vreau să mi-o cumpăr, ceea ce am și făcut.

Am ”devorat” acea carte imediat ce am pus mâna pe ea. Asta s-a întâmplat acum 3 sau 4 ani, dar dacă cineva mi-ar propune să o mai citesc odată acum, eu știind că am citit-o deja, nu aș accepta pentru că eu mi-am creat o imagine asupra întregii acțiuni și care nu vreau, pentru orice eventualitate, să o schimb.

Cei cărora vă plac cărțile cu tentă istorică, cu teme de familie, acțiune palpitantă, bătălii și cărora vă place suspansul vă recomand această carte. De fapt, este o trilogie volumele fiind : Războinicul Viking, Dragonii Mărilor și Calea Răzbunării, cea din urmă nefiind nici la ora actuală tradusă.

Dragonii-Marilor-Saga-Arcului-Lung-2-de-Judson-RobertsRazboinicul-Viking-Saga-Arcului-Lung-1-Judson-Roberts

O pauză pe care o regret

Nu prea m-am bucurat foarte mult de cărți pentru că în clasa a VIII-a, din cauza examenelor, am luat o pauză considerabilă pe care acum o regret amarnic. Dar imediat ce vara a sosit am și pus mâna pe trilogia Chimie perfectă de Simone Elkeles. Nu voi uita niciodată această trilogie și cum autoarea a descris toată acțiunea într-un mod ușor de citit și de înțeles.

Acum

După cum cred că ați observat, acum, nu aș mai renunța niciodată la citit. De aceea mi-am creat și o pagină de facebook (aici), dar pe care din păcate nu prea îmi amintesc să postez, un cont de Instagram (aici) pe care, din fericire, postez în fiecare zi, un canal de youtube *booktube* (aici) pe care sper că voi avea timp să postez regulat și nu în ultimul rând, acest blog pe care acum scriu cu drag.

Cu sufletul, Oana !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s