Romane grafice? Manga?

Cu toții ne amintim de acele benzi desenate din copilărie, dar acestea au evoluat și acum sunt o multitudine de genuri de ”benzi desenate”. Cele mai cunoscute în rândul adolescenților sunt cărțile manga și romanele grafice.

Astăzi, spre surprinderea mea, am găsit pe un raft al bibliotecii județene romanul grafic al lui Art Spiegelman și anume MAUS, 11182921_872008629539007_1779571599_oroman tradus la Editura ART. Am fost plăcut surprinsă pe moment pentru că îmi doream de mult să citesc o astfel de carte. Însă când am întrebat și de alte cărți de acest timp mi s-a spus că mai au doar în franceză și benzi desenate cum erau în revistele Doxi. M-am întristat și am plecat doar cu Maus.

Am încercat să caut și alte traduceri, dar ce am găsit nu prea mă atrăgea și prețurile… E adevărat că este o muncă enormă să realizezi un astfel de roman, dar la noi prea sunt exagerate.

Cel mai mult mă dezamăgește faptul că nu se încearcă măcar  să se traducă titluri de actualitate pe care un adolescent să le cumpere, pentru că se merită ca odată la câteva luni să cumperi o astfel de carte. Realizez că este destul de greu cu drepturile de autor și că acestea costă enorm, dar editurile ar putea amâna publicarea a doua, trei cărți YA pentru un roman grafic.

Acestea sunt doar părerile mele și nu știu cât de clară am fost 😀 Dacă vreți să mai aflați câte ceva despre aceste genuri de cărți puteți intra aici sau aici.

Enjoy~

Reclame

O părere la “Romane grafice? Manga?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s