Graffiti moon. Un artist, o visătoare, o nopte lungă, plină de aventură.

  • Titlul original: Graffiti Moontumblr_mvtgoaBBOH1rwor04o1_500
  • Autorul: Cath Crowley
  • Genul: Fiction, Romance novel, Contemporary
  • Personaje principale: Ed, Lucy, Poetul
  • Editura: Storia
  • Numărul de pagini: 272
  • Anul apariției: 1 august 2010
  • My rating: 4/5 steluțe

Bună tuturor! Astăzi vă propun o lectură perfectă pentru început de toamnă pentru cei care încă se simt nostalgici după vacanță. Mărturisesc că m-am distrat citind această carte, având parte tot odată de o experiență completă.

Primul contact cu cartea

Am ajuns în posesia acestei cărți datorită celor de la Storia, care au fost suficient de drăguți încât mi-au trimis-o pentru recenzie. Să vorbim puțin despre copertă care, cu toate că nu este cea originală, mi se pare o alegere la fel de bună și asta nu prea mi se întâmplă. Imediat ce am citit micuța prezentare de pe spate am fost intrigată de ideea pe care această cartea o propune. O întâmplare care are loc pe parcursul unei singure nopți, cum era să rezist? Cu toate acestea nu mă așteptam să am parte de o lectură atât de incitană, în care arta, prietenia, secretele, dragostea și poezia se completează reciproc în armonie.

Rezumatul acțiunii

pizap (6)Nu am să vă mint, este destul de dificil să vă vorbesc despre această carte fără a vă da prea multe detalii cu privire la fluxul acțiunii. Pe scurt carte este alcătuită din trei perspective, trei adolescenți care își relatează trăirile pe parcursul unei nopți nebune în care sărbătoresc finalul liceului. Unul dintre ei folosește versuri pentru ași reprezenta gândurile, iar acele intervenții au făcut acțiunea să varieze de la o atmosferă la alta, lucru extrem de palpitant. Revenind la acțiunea propriu zisă trebuie să spun că am avut parte de un curs al evenimentelor extrem de alert și încâlcit. Fiecare dintre personaje încearcă să obțină ceva, Lucy pleacă într-o aventură imprevizibilă în căutarea băiatului perfect în timp ce Ed încearcă să se regăsească presat fiind de evenimentele din viața sa cât și de decizile pe care trebuie să le facă. Urmărim o gașcă de adolescenți care alimentați de misterul nopții se descoperă și își permit să-și asume riscuri de care în mod normal ar fugi. Mi-a făcut plăcere să exporez acea poveste plină de artă și secrete în care toți încearcă să-și regăsească drumul.

Personajele principale

pizap (8)

Lucy. Un personaj complex care mi-a câștigat pe neașteptate simpatia. Lucy este o fată pasionată de artă și cărți, care este îndrăgostită în mod inexplicabil de un băiat misterios care umple zidurile orașului cu graffiti. Ea este convinsă că acel băiat ar putea să fie sufletul său pereche, iar acesta este motivul pentru care pleacă în căutarea sa încercând să înțeleagă făptura tăcută și imprevizibilă care o însoțește în aventura sa. Creativitatea fetei i-a formă prin sticla pe care o modelează și mi-au plăcut părțile în care personajul se avântă în descrierea procesului de prelucrare a sticlei, acestea au făcut povestea mult mai reală și intrigantă. Noaptea în care totul se întâmplă nu este prima în care Lucy ia contact cu Ed, dar ultima întâlnire pe care au avut-o nu s-a terminat prea bine pentru niciunul dintre ei. Cu toate că Lucy se simte în continuare atrasă de Ed știe că între ei doi nu va putea sa fie nimic avand în vedere experiențele anterioare. Chiar și așa Lucy e mult prea interesată de Shadow, artistul anonim, pentru a mai observa și pe altcineva.

pizap (5)

Ed. Acesta este un personaj extrem de misterios și complicat. Încearcă în permanență șă-și găsească locul în lumea pe care i se pare că nu o înțelege. Se vede nevoit să renunțe la școală tocmai pentru că nu face față cerințelor din cauza dislexiei de care suferă. Modul în care mintea sa funcționează m-a fascinat, capacitatea sa de a vizualiza diferite desene originale m-a făcut să aștept cu nerăbdare intervențile sale. Este extrem de imprevizibil, iar asta îl face foarte interesant. Nu știe ce simte pentru Lucy având în vedere ce s-a întâmplat când au mers la întâlnire, dar ceva îl atrage înapoi la ea, astfel că se oferă să-i fie gid în căutarea lui Shadow. În acea noapte o decoperă pe adevărata Lucy și în același timp își descoperă o nouă latură a propriei ființe.

Puncte tari vs. Puncte slabe

pizap (7)Puncte tari:

Acțiunea are un ritm alert, iar cartea se citește incredibil de ușor.

Ideea de poveste plasată doar pe parcursul unei singure nopți face din această lectură ceva neobișnuit și extrem de plăcut.

Personajele sunt reale și foarte ușor de îndrăgit.

Sunt o mulțime de scene amuzante și pline de replici genial construite astfel încât râdeam aproape la fiecare pagină.

 

Poeziile plasate strategic au făcut din carte o experiență completă.

Detaliile cu privire la desenele pe care Ed le are în minte au fost fascinante așa cum și explicațile lui Lucy despre prelucrarea sticlei m-au vrăjit.

Puncte slabe:

Nu a fost mai lungă, aș fi vrut să am parte de mai mult din lumea acestor personaje.

 

Reclame

7 păreri la “Graffiti moon. Un artist, o visătoare, o nopte lungă, plină de aventură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s